Destek ve Sipariş Hattı: (0342) 328 98 98

Gaziantep Yaylaları

Gaziantep Yaylaları

Gaziantep Yaylaları; rengârenk kır çiçekleri, dağ çayırları ve çeşitli ağaç türlerinin yetiştiği aynı zamanda suyunun soğuk, havasının serin ve şehrin kirli havasından uzak, yerleşim yerlerinin çok yukarısında muhteşem güzellikteki manzaralarıyla cazip olan düz ve yüksek alanlardır. Temiz havada dinlenmek, kamp ve kır/dağ yürüyüşlerinin, yayla turizminin yapılabileceği iki yayla bulunmaktadır.

  • Sofdağı Yaylası:

Güneydoğu Torosların uzantısı Sofdağlarının üzerinde bulunan Sofdağı Yaylası, Gaziantep’e 33 km. uzaklıktadır. Gaziantep şehir merkezine yakınlığından dolayı hafta sonları yoğun ziyaretçi almaktadır. Sofdağı Yaylası; Gaziantep platosunu yüksekten seyretmek,doğa ile baş başa kalmak, kuş sesleri arasında doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapmak için ideal bir yerdir. SofdağıYaylası’nda rüzgârın tatlı esintisinin ağaçların arasından geçerken çıkardığı fısıltı, pınarlarından akan suların sesine karışmaktadır. Sofdağlarının en yüksek tepesi olan ve adına Kepekçi Tepesi denilen yerde, oksijen miktarı son derece yüksek olup, havası çok temizdir ve insan sağlığı için faydalı ve ideal bir yerdir. SofdağıYaylası’nın batısında küçük bir kaynağı bulunan Sofdağı içmesi, hafta sonlarında yakın yerleşimlerden gelenlerce ziyaret edilmektedir. Kaynaktan çıkan şifalı suyun çok az olmasına rağmen yöre halkı tarafından birçok iç ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. Yaylada köylüler tarafından sulu tarım yapılmakta, sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Yaz aylarında yaylayı ziyaret edenler, yoğurt, süt, yumurta gibi gıda maddeleri; domates, salatalık, fasulye gibi sebze ve çeşitli meyveleri yayladan temin edebilirler.

  • Hızır Yaylası:

Her mevsim yeşillikler içinde bulunan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesi,Altınüzüm beldesinin 121 km. batısında,Amanos Dağları’nın tepesinde bulunmakta ve yeşilin her tonunun görülebileceği, gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığı bir yaylalar topluluğudur. 15.12.1994 tarih ve 94/6345 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Hızır Yaylası, rengârenk kır çiçekleri, ilkbaharda dağ laleleri, büyüleyici güzellikte doğasıyla ideal bir yerdir. Yayla’da gaz lambası ışığında yenen akşam yemeği ve akabinde yapılan sohbetler insanları bambaşka duygularla baş başa bırakmaktadır. Yaylada çok geniş bir alana yayılan çam, sedir, köknar, çınar, kızılağaç, ardıç ve meyve ağaçları mevcuttur. Kaynak sularının ve kar sularının oluşturduğu dereler ve bu derelerin suladığı alanlarda yetişen sebze, meyve, tarla ve süs bitkileri vb. ürünler bol miktarda bulunmaktadır. Hızır Yaylasında, günübirlik olarak veya uzun süreli tarım amacıyla yaylaya çıkan köylülerin kaldıkları doğal malzemeden yapılan barakalarda konaklama yapılabilir.

Diğer Blog Postları

Seç Baklavaları Instagram'da

@secbaklavalari instagram hesabımızı takip edin son gelişmelerden haberdar olun